Aanbod

Al mijn opdrachten starten met een kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch, of we spreken af om samen een kop koffie te drinken.

Wil je dat ik je help bij een communicatiestrategie? Of wil je de communicatie binnen je team een boost te geven? Bij de pakketten, die hieronder staan omschreven, is altijd een voorbereidend gesprek en nagesprek inbegrepen. Uitzondering is de sparsessie, daarbij doe ik een telefonische intake om te zien of ik je kan helpen.
Genoemde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief reiskosten.

Geen groot vraagstuk, maar wel de behoefte aan een sparringpartner op niveau? Of eens kennismaken met hoe ik werk? In een sparsessie kan ik:

 • een teamoverleg observeren en vervolgens met je nabespreken waar de mogelijkheden liggen voor betere onderlinge communicatie (plus: wat jij daar zelf in kunt doen), of
 • jou adviseren over een of meerdere (kleine) strategische vragen, of
 • met jou een belangrijke meeting voorbereiden (wat is je doel, hoe zit het publiek erbij, hoe kun je jouw verhaal het beste over de bühne brengen), of
 • je coachen op hoe jij beter jouw communicatieve leiderschap kunt laten zien 

Wanneer je aan de slag wilt met communicatief leiderschap, een communicatiestrategie of een nieuwe missie of visie, zijn we vaak meerdere bijeenkomsten samen bezig. Toch ben ik ook in te zetten voor een dag of dagdeel 'losse' procesbegeleiding. Dit pakket bevat:

 • mijn voorbereiding (werkvormen, visuele flips, eventuele inhoud die ik verzorg, bijvoorbeeld over golden circle of geweldloze communicatie)
 • tot 10 personen inclusief werkmaterialen, daarna meerprijs per persoon.  
 • exclusief locatiehuur en horeca
Afhankelijk van wat je wilt doen en bereiken op een dag(deel) kan ik grotere groepen alleen begeleiden, of beter samen met een co-facilitator uit mijn netwerk. In dat geval maak ik een voorstel op maat.

Voor een project, samenwerkingsverband of andere gelegenheid een communicatiestrategie nodig die werkt? Ik help je die te maken. Dit pakket bevat:

 • twee hele dagen, waarin ik met jou (en eventueel een klein team) mijn model voor strategische communicatie stapsgewijs doorwerk. Van doelen naar doelgroepen, van mogelijk 'gedoe' naar concrete acties.  Exclusief locatiehuur en horeca, inclusief alle materialen voor de werksessies.
 • een document waarin ik jullie plan kort en bondig vastleg
 • twee uur sparring met jou over jouw rol in de strategie en eventuele obstakels in de uitvoering, te plannen binnen drie maanden na afronden van de strategie
Of een strategie in twee dagen te maken is, hangt af van de complexiteit van het project. Na ons voorgesprek kan ik inschatten of twee dagen genoeg is. Zo niet, dan maak ik een voorstel op maat.

Wil je dat ik nog betrokken blijf tijdens de uitvoering van de communicatiestrategie? Dan past dit pakket beter. Dit pakket bevat:

 • hetzelfde als het pakket van €5.000, plus
 • zes extra coach- of sparsessies van twee uur, af te nemen binnen zes maanden na afronden van de strategie
Of een strategie in twee dagen te maken is, hangt af van de complexiteit van het project. Na ons voorgesprek kan ik inschatten of twee dagen genoeg is. Zo niet, dan maak ik een voorstel op maat.

Kan de communicatie in je team een boost gebruiken? Inzicht in jezelf en je collega's is een goede plek om te beginnen. Hiervoor gebruik ik drijfverenscans. Dit pakket bevat:

 • drijfverenscans + rapportage + individueel gesprek voor maximaal acht personen
 • een dag training, bestaand uit: a) teamprofiel en elkaars drijfveren begrijpen, b) communicatief leiderschap (volgens de methodiek van Geweldloze communicatie). Exclusief locatiehuur en horeca, inclusief alle materialen voor de training.
 • dit pakket is uit te breiden met extra spar-/coachsessies van twee uur, over jouw communicatieve leiderschap en eventuele obstakels in je team om sterker te blijven communiceren
De dag training is tot 12 personen binnen dit pakket uit te voeren. Het aantal drijfverenscans kan van 8 tot 12 uitgebreid worden, a €300 per extra deelnemer. Is de groep groter dan 12 personen? Vraag dan een prijsvoorstel op maat aan.

Staat wat je zoekt hier niet tussen?


Bovenstaande pakketten zijn een indicatie van wat ik voor je kan betekenen. Wil je een voorstel op maat? Laat het me dan weten.

Of ben je op zoek naar een spreker voor je bijeenkomst, die de groep in een interactieve sessie aan de slag zet? Ook daar kan ik je bij helpen.


Werken met Shira is genieten. Met liefde, scherpte, innovativiteit en vakkennis geeft zij inspirerende antwoorden op soms complexe vraagstukken. Ze schroomt niet onderliggende lagen en patronen te benoemen en bloot te leggen, op speelse wijze. Draagt verfrissende (communicatie)oplossingen aan. Ik gun iedere organisatie tijd met Shira! En hoop me nog veel te mogen laten inspireren door deze veelzijdige vakvrouw... - Susanne ten Doesschate