Speech!

Nog even en we kunnen proosten op 2018. Waar proost jij op? Ik op een jaar waarin ik hopelijk veel prachtige organisaties, ondernemers en professionals mag helpen 'fearlessly authentic' te zijn in hun communicatie.

Over authentieke communicatie gesproken... Dat start al met de Nieuwjaarsspeech. Mag jij komende maand het nieuwe jaar aftrappen met een speech? Maak er een feestje van! Vertel je verhaal met passie en vooral: vertel het in je eigen woorden.

Ben je nog niet klaar met het schrijven van je speech en kan het allemaal nog wel wat sprankelender? Denk dan even na over wat jíj graag wil vertellen, en over waar jouw publiek op zit te wachten.
  • Als de mensen in de zaal na afloop één ding moeten onthouden van jouw verhaal, wat moet dit dan zijn?
  • Wat hebben de mensen in de zaal gemeenschappelijk? Zijn het collega's? Vakgenoten? Zitten ze in hetzelfde netwerk? Welke onderwerpen spelen bij hen? Hebben ze een moeilijk jaar achter de rug, spannende dingen in het vooruitzicht, of worden bepaalde thema's actueel? Wat verwachten ze van jouw verhaal?
Door in je Nieuwjaarsspeech aandacht te besteden aan wat voor jouw publiek belangrijk is (de tweede vraag) én door daarnaast zoveel mogelijk de focus te leggen op dat ene ding wat jij het belangrijkst vindt om te vertellen (de eerste vraag) kun je een verhaal maken wat boeiend is om naar te luisteren en makkelijk om te vertellen.

Maak er wat moois van! En een prachtig 2018 gewenst.

Hulp nodig bij je zakelijke (Nieuwjaars)speech? Neem even contact met me op, ik denk graag met je mee.